Daimler krijgt obligatielening van 100 miljoen via blockchain

Daimler heeft in samenwerking met drie Duitse banken een obligatielening genomen die van A tot Z via blockchain is afgehandeld. De automaker denkt dat blockchain in vrijwel de hele waardeketen van de automobielsector én daarbuiten kan worden ingezet.
Naar nu blijkt heeft Daimler onlangs een technologieproef met blockchain succesvol afgerond. Parallel met de wettelijk verplichte processen heeft het nieuwe technologie ingezet om een lening af te sluiten. Normaalgesproken is dat een proces waarbij een bank al het zware werk doet, iets dat makkelijk tien weken duurt. Nu deed een onderliggende geautomatiseerd computernetwerk het werk ‘significant sneller’.

De IT-takken van Daimler (TSS) en van huisbankier LBBW (Targens) waren in technische zin de uitvoerders van het leenproces. Alles verliep van een private blockchain, van leenaanvraag, distributie, toewijzing en executie van het leencontract maar ook de bevestiging van de aflossingstermijnen en rentebetalingen.

Zowel Daimler als LBBW zeggen nul negatieve ervaringen te hebben ondervonden. Ze willen spoedig testen gaan doen met andere leenvoren en exportfinanciering.
Kurt Schäfer van Daimler Treasury, de financiële afdeling, is ronkend enthousiast: “Blockchain kan zo goed als de hele waardeketen beïnvloeden van onze sector, van klantenservice tot sales & marketing en van supplier management tot digitale en financiële diensten. Daimler wil graag bijdragen aan het opstellen van crosssector standaarden.”

Gepubliceerd op 29 jun. 2017

Daimler AG and Landesbank Baden-Württemberg (LBBW) for the first time have jointly used blockchain technology to execute a financial transaction. Daimler and LBBW successfully tested this innovative technology for capital markets in parallel with the process that is required by regulatory authorities.

Geplaatst in big data, Blockchain, data.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *